Μάθηση για ηγεσία: για τους αυριανούς ηγέτες

Εισαγωγή στο TEDx Sioux Falls

TEDx Sioux Falls. ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΜΕ? Σας ευχαριστώ πολύ για το θάρρος όλων αυτών. Ξέρετε, ο κόσμος δεν ξέρει πόσο σκληροί είμαστε σε τέτοιες στιγμές. Αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς, αυτός ο καιρός. Σας ευχαριστούμε λοιπόν που έρχεστε παρά το γεγονός αυτό. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός στο Κυριακάτικο σχολείο, μαθαίναμε το μάθημα του Κάιν και του Άβελ. Τώρα, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την ιστορία, θα σας δώσω τη σύντομη έκδοση. Ο Κάιν και ο Άβελ ήταν αδέρφια, ο Κάιν ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός και κάποια στιγμή κυριεύτηκε τόσο πολύ από ζήλια που τελικά οδήγησε τον αδελφό του Άβελ σε ένα χωράφι, όπου τον χτύπησε με μια πέτρα.

Τώρα, αυτό ήταν κάποιο βαρύ περιεχόμενο για την εποχή, αλλά θυμάμαι ότι δημιούργησε μια πραγματικά εκπληκτική συζήτηση. Κάποιος στην τάξη ρώτησε γιατί ο Θεός να δημιουργήσει ένα όπλο; Κάποιος που γρήγορα αντέκρουσε, ο Θεός δεν δημιούργησε όπλο γιατί ο βράχος δεν είναι όπλο. Μετά από λίγο ακόμα μπρος-πίσω, τελικά στοχεύουμε την ερώτηση στον δάσκαλο της Κυριακής μας είναι βράχος, όπλο; Και θυμάμαι ότι με εντυπωσίασε η απλότητα της απάντησής της, Εξαρτάται από το ποιος κρατά τον βράχο. Τώρα, αυτό ισχύει για πολλά πράγματα στη ζωή μας, όλοι οι θεσμοί και οι οργανισμοί που είναι συνυφασμένοι σχεδόν σε κάθε πτυχή όλων μας είναι που κάνουμε από τις κυβερνήσεις μέχρι τα μέσα ενημέρωσης έως τα σχολεία, τις εκκλησίες, τις εταιρείες.

Η ιστορία του Κάιν και του Άβελ: Μαθήματα ηγεσίας

A small group of four medical professionals sit around a boardroom table as they meet to discuss patient cases. They are each dressed professionally in scrubs and lab coats as they focus on working together.

στοκ

Όλοι τους έχουν ένα σημαντικό κοινό στοιχείο στο ότι η δικαιοσύνη τους, οι πράξεις τους, οι συνεισφορές τους, η συνείδησή τους καθορίζονται από έναν πρωταρχικό παράγοντα την ηγεσία τους. Τώρα, η απογοήτευσή μας με ορισμένους από αυτούς τους θεσμούς και οργανισμούς, τόσο για το πώς λειτουργούν όσο και για το πώς μας κάνουν να νιώθουμε, μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα σημείο όπου εστιάζουμε περισσότερο στον βράχο παρά στο ποιος τον κρατά. Η ηγεσία, ίσως το μεγαλύτερο εμπόρευμα στον κόσμο, αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη.

Η Πρόβλεψη Παγκόσμιας Ηγεσίας

Πρόσφατα, έγινε μια μελέτη που ονομάζεται Global Leadership Forecast. Είναι μια από τις μεγαλύτερες, πιο ολοκληρωμένες μελέτες για την ηγεσία στον κόσμο. Περιλάμβανε σχεδόν 2500 επιχειρήσεις, πάνω από 25.000 ηγέτες, το 10% αυτών των ηγετών προερχόταν από τον εναέριο χώρο.

Και όταν τέθηκε σε αυτούς τους ηγέτες η ερώτηση, ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε στο μέλλον; Δύο απαντήσεις ανέβηκαν στην κορυφή. Το ένα προσέλκυε και διατηρούσε ταλέντα, αλλά η μοναδική πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι ηγέτες στο μέλλον ήταν η ανάπτυξη της ηγεσίας επόμενης γενιάς, της ηγεσίας επόμενης γενιάς για έναν κόσμο επόμενης γενιάς. Τώρα, αυτό δεν αφορά μόνο τις εταιρείες.

Ηγεσία εναντίον Διοίκησης: Μια κρίσιμη διάκριση

Shot of a group of business colleagues meeting in the boardroom

στοκ

Το Στάνφορντ έκανε επίσης μια μελέτη μιλώντας με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και αποδείχθηκε ότι τέσσερις στους πέντε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς είπαν επίσης ότι είχαν προβλήματα με την ηγεσία και τη διαχείριση. Τώρα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ηγεσία μας σε διάφορους τομείς.

Αλλά ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχουμε κάνει τα τελευταία 50 χρόνια είναι να συγχέουμε συνεχώς και διαρκώς την ηγεσία με τη διοίκηση, γιατί για όλα αυτά τα θέματα που μιλήσαμε, γιατί να εκπλαγούμε; Πού είναι αυτό που διδάσκουμε στους ηγέτες; Το πιο σημαντικό, πού είναι που διδάσκουμε σκόπιμα στους ηγέτες; Τώρα, μερικοί από εσάς μπορεί να πουν, γεια, έχουμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας και την επιχείρησή μου, ή έχουμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας στα σχολεία μας. Και σε αυτό λέω, καταπληκτικό. Είναι υπέροχο.

Καθορισμός ηγεσίας: Καθοδήγηση του δρόμου

Θα ήθελα όμως να κάνω μια διάκριση. Και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός προγράμματος ανάπτυξης ηγεσίας και ενός προγράμματος ανάπτυξης διαχείρισης. Διότι, αν αυτό που μαθαίνετε πρωταρχικά είναι οι πολιτικές και οι διαδικασίες διαδικασιών ανάθεσης και αποκλεισμού χρόνου και βελτίωσης της απόδοσης, τότε δεν είστε στο πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας.

Βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης διαχείρισης τώρα. Οι δεξιότητες διαχείρισης είναι σημαντικές. Χρειάζεσαι αυτά τα δύο, αλλά δεν είναι ηγεσία. Ας μιλήσουμε λοιπόν για το τι χρειάζεται για τη διαχείριση. Σημαίνει ότι διαχειρίζεστε ή διευθύνετε έναν οργανισμό κάποιου είδους που είναι πολύ διαφορετικός από την ηγεσία. Πώς μοιάζει, λοιπόν, όταν μιλάμε για τον ορισμό του τι σημαίνει ηγεσία.

Δημιουργώντας ηγέτες επόμενης γενιάς για έναν κόσμο που αλλάζει

Και αυτό είναι να καθοδηγείς στο δρόμο, ειδικά πηγαίνοντας εκ των προτέρων για να καθοδηγείς στο δρόμο, ειδικά πηγαίνοντας εκ των προτέρων. Έτσι, όταν μιλάμε για ηγεσία, μιλάμε για το να πάμε πρώτα. Μιλάμε για καθοδήγηση. Όταν μιλάμε για το να είσαι μεγαλύτερος άνθρωπος, όταν μιλάμε για συμβιβασμό, όταν μιλάμε για το παράδειγμα, αυτό για το οποίο μιλάμε είναι πρώτο.

Μιλάμε για καθοδήγηση, μιλάμε για ηγεσία. Και με αυτόν τον ορισμό, πιστεύω ότι έχουμε έλλειψη. Τι κάνουμε λοιπόν για αυτό; Υπάρχουν πραγματικά δύο βασικά στοιχεία, σωστά. Πώς δημιουργούμε ηγέτες σε κλίμακα. Και ίσως το πιο σημαντικό, τι είναι αυτό που διδάσκουμε στην πραγματικότητα αυτούς τους ηγέτες να είναι ηγέτες επόμενης γενιάς, συμπονετικοί, συμπονετικοί, θαρραλέοι ηγέτες; Λοιπόν, θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο για να μιλήσω για αυτό.

Βασικά Στοιχεία Αποτελεσματικής Ηγεσίας

Και έτσι θέλω να μιλήσω για μερικά από τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας ενός ηγέτη επόμενης γενιάς, ενός διαφορετικού τύπου ηγέτη για έναν διαφορετικό τύπο κόσμου και ενός διαφορετικού τύπου κοινού. Ένα από τα πρώτα βασικά στοιχεία για να είσαι αποτελεσματικός ηγέτης είναι η ικανότητά σου να κάνεις μια υπόθεση. Πολλές φορές αυτό δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε, αλλά αν δεχθούμε τη βασική προϋπόθεση ότι μπορώ να κάνω αυτό που θέλω να κάνω και εσύ να κάνεις αυτό που θέλεις να κάνεις, αν έρθω ποτέ σε σένα και θελήσω να κάνεις ό,τι θέλω να κάνεις, δεν θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις μια υπόθεση για μερικούς λόγους.

Πρώτον, θέλω να αναπτύξω την ικανότητα να επιτύχω συμφωνία. Και ο πρώτος λόγος για τον οποίο θέλω να μπορέσω να επιτύχω συμφωνία είναι επειδή είναι πολύ δύσκολο να πείσεις κάποιον να κάνει ή να βάλει κάποιον υπεύθυνο για το τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει, ή πόσο ψηλά πιστεύεις ότι πρέπει να φτάσει ή ποιον πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι εάν το άτομο δεν συμμετέχει σε αυτό. Εάν δεν έχουν δώσει τη συμφωνία τους, θα είναι δύσκολο να γίνει. Είναι πολύ πιο εύκολο όταν θεωρείς κάποιον υπεύθυνο για το τι νιώθει ότι πρέπει να κάνει, για το πόσο ψηλά αισθάνεται ότι πρέπει να φτάσει ή για το ποιος αισθάνεται ότι πρέπει να είναι.

Διδασκαλία του Θάρρους στην Ηγεσία

A young Asian business woman working in the office using a laptop, confidently and smilingly looking at the camera and showing a power gesture with her hands. Successfully completed work, project.

στοκ

Το δεύτερο πράγμα που είναι σημαντικό να διδάξουμε είναι το θάρρος. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που μπορεί να φαίνεται άτυπο ή κάτι που δεν θα διδάσκαμε απαραίτητα, αλλά σε έναν κόσμο που είναι τόσο γεμάτος φόβο, τι θα είχε πιο νόημα από το να διδάξουμε θάρρος; Γιατί φυσικά, θάρρος δεν είναι η απουσία φόβου, αλλά μάλλον η ικανότητα να υπερνικήσεις αυτόν τον φόβο.

Και πρέπει να διδάξουμε την ικανότητα του θάρρους, ιδιαίτερα σε τρεις τομείς ένα. Πρέπει να μάθουμε στους ανθρώπους το θάρρος να λένε ότι η φωνή τους έχει αξία και ότι μπορούν να συνεισφέρουν. Ναι, θα πρέπει να τροφοδοτείται με ουσία και αξιοπιστία, αλλά η φωνή σας σημαίνει κάτι.

Τελικές λέξεις

 Το άλλο κομμάτι είναι ότι κανένα σχολείο στην κοινότητα, καμία επιχείρηση στην κοινότητα δεν μπορεί να ταιριάξει με τη γνώση μιας κοινότητας, δεν μπορεί να ταιριάξει με την εμπειρία της κοινότητας. Σκεφτείτε τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας. Σκεφτείτε τις γνώσεις που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα χρειαστεί μια συντονισμένη προσπάθεια για επενδύσεις και συμμετοχή από την κοινότητά μας.

Αλλά εδώ είναι το θέμα αυτή τη στιγμή, χιλιάδες και χιλιάδες boomers εγκαταλείπουν το εργατικό δυναμικό κάθε μέρα, κάθε μήνα. Βρισκόμαστε στον γκρεμό της μεγαλύτερης αλλαγής πλούτου, δύναμης και επιρροής που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Επομένως, βασικά αυτό που λέω είναι ότι θα υπάρχουν πολλοί βράχοι τριγύρω. Προτείνω να κάνουμε μια ισχυρή επένδυση και να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στους ανθρώπους που θα τα κρατήσουν. Ευχαριστώ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *