Κατάδυση στα βάθη της αγγλικής ποίησης: Ανθολογίες και συλλογές

Εισαγωγή

Σε αυτό το άρθρο θα ήθελα να σας μιλήσω για βιβλία. Γι’ αυτό έχω δημιουργήσει ακόμη και αυτή την όμορφη στοίβα βιβλίων. Πιστέψτε με παιδιά, τα έχω διαβάσει όλα. Ή ίσως σχεδόν όλα, αλλά σίγουρα το έχω διαβάσει αυτό. Και αυτό. Όχι αυτά τα δύο, αλλά πραγματικά φαίνονται όμορφα μαζί. Αλλά ούτως ή άλλως, σε αυτό το βίντεο ήθελα να σας δώσω τα πιο εύκολα βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε ως μη μητρική αγγλική γλώσσα

Μη μητρική αγγλική γλώσσα

Εάν συνέβη να κάνετε κλικ σε αυτό το βίντεο και είστε μητρικός ομιλητής της αγγλικής γλώσσας, μην ανησυχείτε γιατί μπορείτε να διαβάσετε και αυτά τα βιβλία. Είναι τέλεια για όλους. Για να προετοιμαστώ λοιπόν για αυτό το βίντεο, το μόνο που έκανα ήταν να μπω στο Goodreads γιατί αγαπώ απόλυτα αυτόν τον ιστότοπο. Παιδιά, αν αισθάνεστε ότι έχετε κολλήσει, αν αισθάνεστε ότι δεν ξέρετε ποια βιβλία να διαβάσετε, προτείνω ανεπιφύλακτα το Goodreads.

Και ειδικά σε αυτό το βίντεο θα μιλήσω για βιβλία για νέους ενήλικες. Επομένως, ο λόγος για τον οποίο επέλεξα βιβλία για νέους ενήλικες είναι επειδή πιστεύω ότι είναι ευκολότερο για τους μη μητρικούς ομιλητές να κατανοήσουν, να διαβάσουν και να απολαύσουν.

Επειδή όταν οι συγγραφείς γράφουν αυτά τα βιβλία, χρησιμοποιούν συνήθως λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα οι φυσικοί ομιλητές. Έτσι, οι περισσότερες λέξεις σε αυτά τα βιβλία είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πρώτο βιβλίο. 

Paper Towns του John Green

Είναι ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα φαντασίας που αφηγείται την ιστορία του Κουέντιν, ενός υπάκουου και ντροπαλού, τζιχαντού παιδιού που περνάει όλο τον χρόνο του με δύο από τους επίσης geeky φίλους του. Ωστόσο, πάντα είχε ρομαντικά συναισθήματα για τη γειτόνισσα του, τη Margot. Η Margot είναι ένας πολύ μοναδικός χαρακτήρας που αγκαλιάζει τη ζωή, είναι πολύ τολμηρός και θέλει να ζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Μου αρέσει πολύ αυτό το βιβλίο γιατί μιλάει για την εφηβική αγάπη, για, ξέρετε, ότι είσαι έφηβος, για το μεγάλωμα για την ενηλικίωση. Και αν δεν είσαι πια έφηβος, είσαι ενήλικας, για παράδειγμα, και δεν είσαι σίγουρος αν θα σου αρέσει να διαβάζεις αυτό το βιβλίο. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνετε, παιδιά, γιατί, ξέρετε, είμαστε ακόμα ενήλικες. Ερωτευόμαστε. Μιλάμε με διαφορετικούς ανθρώπους. Μιλάμε με τους φίλους μας. Όπως όλα αυτά τα θέματα εξακολουθούν να είναι κάτι που συναντάμε καθημερινά.

Και προφανώς, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας στο βιβλίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Πολλές ανεπίσημες λέξεις, αλλά στην πραγματικότητα χρήσιμες ανεπίσημες λέξεις. Αν σας αρέσει επίσης να παρακολουθείτε ταινίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομώνυμη μεταφορά, χάρτινες πόλεις. Και αυτή η ταινία είναι πραγματικά εξαιρετικά διάσημη και μου αρέσει πολύ επίσης. Και αν σας αρέσει αυτό το βιβλίο, συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε περισσότερα έργα του John Green Ο John Michael Green είναι Αμερικανός συγγραφέας, δημιουργός περιεχομένου YouTube και podcaster.

Τα βιβλία του είναι εξαιρετικά δημοφιλή και έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Νομίζω ότι ίσως γνωρίζετε το πιο διάσημο βιβλίο του, The Fault in Our Stars. Αυτό. Και παιδιά, είμαι σίγουρος ότι ίσως έχετε διαβάσει αυτό το βιβλίο πριν, ακόμα κι αν δεν το έχετε διαβάσει. Αν σας αρέσουν οι χάρτινες πόλεις, για παράδειγμα, προτείνω ανεπιφύλακτα όλα τα βιβλία του John Green. 

Φράνσις Μπέρνετ

Αυτό είναι ένα απίστευτο κλασικό μυθιστόρημα που επικεντρώνεται στη Mary Lennox, η οποία ζει στην Ινδία με την πλούσια βρετανική οικογένειά της. Είναι ένα εγωιστικό, δυσάρεστο δεκάχρονο κορίτσι που έχει παραμεληθεί από τους γονείς της και το έχουν κακομαθήσει όλοι οι υπηρέτες του σπιτιού. Δυστυχώς όμως κάτι συμβαίνει και χάνει τους γονείς της και μένει ορφανή. Και τότε ανακαλύπτει τον μυστικό κήπο που έχει.

Όπως όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν στον κήπο. Και προφανώς αυτό είναι ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα με τέτοια, σαν μυστικιστική πτυχή που συνδέεται με αυτό. Όταν το διάβασα για πρώτη φορά, το είχα ερωτευτεί από το πρώτο κεφάλαιο. Παιδιά, προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο γιατί είναι πολύ δημοφιλές και στα σχολεία στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, πολλοί φυσικοί ομιλητές έχουν διαβάσει και αυτό το βιβλίο. Και πάλι, παιδιά, αυτό το βιβλίο έχει γίνει μια διασκευή με το ίδιο όνομα. Αν σας αρέσει αυτό το βιβλίο, συνιστώ ανεπιφύλακτα να δείτε και άλλα έργα της Φράνσις Μπέρνετ, επειδή είναι εξαιρετικά διάσημη για τα τρία παιδικά της μυθιστορήματα. Ο πρώτος είναι ο μικρός Λόρδος Fauntleroy.

Το όνομα είναι πολύ δύσκολο να προφέρεται, το δεύτερο είναι μια μικρή πριγκίπισσα και το τρίτο είναι ο μυστικός κήπος. Και μιλώντας για άλλους τρόπους για να βελτιώσετε τα αγγλικά σας και να μάθετε κάτι νέο, θα ήθελα να μιλήσω λίγο για τον χορηγό μας, το Skillshare.

Διαδικτυακή κοινότητα μάθησης

Diverse business people, teamwork in coworking office

Το Skillshare είναι μια διαδικτυακή κοινότητα εκμάθησης με χιλιάδες διαδικτυακές τάξεις και μέλη σε 150 χώρες που συγκεντρώνονται για να κάνουν το επόμενο βήμα στο δημιουργικό τους ταξίδι. Στόχος τους είναι να κάνουν τη δημιουργική ζωή δυνατή για όλους σε αυτόν τον κόσμο. Προσωπικά με ενδιέφερε να γίνω μέλος του Skillshare γιατί ήθελα πραγματικά να βελτιώσω τις δεξιότητές μου στο μοντάζ. Όταν πρωτοξεκίνησα το κανάλι μου στο YouTube.

Skillshare

οπότε το Skillshare με βοήθησε πολύ. Ανακάλυψα πολλά καταπληκτικά μαθήματα, αλλά υπάρχει ένα που αγαπώ περισσότερο. Ονομάζεται YouTube Success Script, τραβήξτε και επεξεργαστείτε με Mkbhd. Ο Mkbhd είναι ένας καταπληκτικός YouTuber και κάνει πολλά βίντεο για την τεχνολογία και μου αρέσει πολύ το περιεχόμενό του. Και το γεγονός ότι έχει ένα μάθημα στο Skillshare ήταν τόσο κίνητρο για μένα Και υποθέτω ότι αν νιώθετε ότι ο κόσμος του YouTube και των γυρισμάτων δεν είναι πραγματικά για εσάς, μην ανησυχείτε για αυτό.

Επειδή το Skillshare έχει πολλά καταπληκτικά μαθήματα για διαφορετικά θέματα, ακόμη και για την ανάγνωση βιβλίων, και τα μαθήματά του είναι ιδανικά για δημιουργικούς και περίεργους ανθρώπους που μαθαίνουν δια βίου, αρχάριους, επαγγελματίες και λάτρεις. Επομένως, αν θέλετε να ξεκινήσετε το 2023 με καλό τρόπο, να μάθετε ένα νέο χόμπι, να αποκτήσετε μια νέα καταπληκτική δουλειά ή ακόμα και να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, φροντίστε να δοκιμάσετε μόνοι σας το Skillshare και να μάθετε μια δεξιότητα στην πλατφόρμα τους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό δοκιμάζοντας τον εαυτό σας για 30 ημέρες.

Τα πρώτα 1000 άτομα που θα κάνουν κλικ στον σύνδεσμο στην περιγραφή θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Skillshare δωρεάν για 30 ημέρες, γι’ αυτό φροντίστε να το κάνετε αμέσως αν θέλετε να μάθετε μια νέα δεξιότητα. Αλλά τώρα παιδιά, ας συνεχίσουμε και ας μιλήσουμε για το επόμενο βιβλίο μας. Το επόμενο βιβλίο ονομάζεται Cinder της Marissa Mayer και είναι τέλειο για όλους όσους αγαπούν τη φαντασία. Πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας που έχει προταθεί για πολλά διαφορετικά βραβεία.

Αγγλική Ποίηση

Έτσι, αν δεν είστε σίγουροι αν σας αρέσει η φαντασία, αν σας αρέσει, δεν ξέρω, συνιστώ πραγματικά να διαβάσετε αυτό το βιβλίο γιατί η πλοκή είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Οπότε η Cinder είναι βασικά μηχανικός, αλλά και cyborg. Είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας με πολύ ενδιαφέρον παρελθόν, και όπως όλες αυτές οι ιστορίες μπλέκονται όμορφα στο βιβλίο. Η ζωή της αλλάζει ξαφνικά όταν γνωρίζει τον όμορφο πρίγκιπα Κάι. Και πάλι, παιδιά, όπως και σε πολλά διαφορετικά βιβλία, η αγάπη πάντα αλλάζει. Κάτι Μερικές φορές στα βιβλία, η αγάπη είναι όμορφη.

Αλλά σε αυτό το βιβλίο προφανώς είναι και όμορφο. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να παλέψει πολύ γιατί υπάρχει σαν διαγαλαξιακός αγώνας, γιατί αγαπάει πραγματικά αυτόν τον τύπο. Αλλά τότε κάτι πρέπει να συμβεί για να είναι μαζί. Δεν θέλω να χαλάσω πολύ, αλλά είναι σίγουρα ένα καταπληκτικό βιβλίο για μη φυσικούς ομιλητές, ειδικά αν σας αρέσει η φαντασία.

Μαρίσα Μάγιερ

Η Marissa Mayer είναι Αμερικανίδα μυθιστοριογράφος. Το μυθιστόρημά της κυκλοφόρησε στις 3 Ιανουαρίου 2012 και είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς της Τα Σεληνιακά Χρονικά. Οπότε, αν βρίσκετε τη σκωρίαση ενδιαφέρουσα, φροντίστε να δείτε όλα τα άλλα βιβλία αυτής της σειράς. 

U Give από την Angie Thomas

Πρόκειται για ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που μιλάει για τόσο σημαντικά θέματα όπως η φυλή και η κοινωνική αδικία. Ο κύριος χαρακτήρας είναι ένα κορίτσι που ονομάζεται Starr Carter. Είναι 16 χρονών και κινείται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Μεγάλωσε σε μια πολύ φτωχή γειτονιά, αλλά πηγαίνει σε μια προπονητική σχολή σε μια γειτονιά με πολύ μπουμπούνες, φανταχτερές λευκές, μεσαίες, υψηλής τάξης.

Έτσι, η ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο κόσμων διαλύεται όταν βλέπει τον θανατηφόρο πυροβολισμό της καλύτερής της φίλης. Και συνέβη εξαιτίας ενός αστυνομικού. Λοιπόν, παιδιά, όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το βιβλίο μιλάει για πολλά ευαίσθητα θέματα για τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μιλήσουμε στις μέρες μας, όπως ο ρατσισμός, η αστυνομική βία, η κοινωνική αδικία και άλλα πράγματα.

Ο λόγος για τον οποίο μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το βιβλίο είναι επειδή η ιστορία είναι όμορφα γραμμένη, καθώς και τη στιγμή που κυκλοφόρησε αυτό το βιβλίο, έγινε το διεθνές μπεστ σέλερ και επίσης κάτι που πολλοί από τους καλεσμένους σας θα εκτιμήσουν είναι ότι υπάρχει, και πάλι, μια διασκευή με το ίδιο όνομα. Έτσι, αν σας αρέσει να παρακολουθείτε ταινίες, μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο και μετά να παρακολουθήσετε την ταινία.

Η Άντζι Τόμας είναι μια Αμερικανίδα νεαρή ενήλικη συγγραφέας, γνωστή περισσότερο για τη συγγραφή του The Hate U give. Το δεύτερο βιβλίο της για το Come Up, κυκλοφόρησε το 2019, οπότε αν σας αρέσει να διαβάζετε βιβλία για θέματα όπως ο ρατσισμός και ο ακτιβισμός, τα βιβλία της σίγουρα θα χτυπήσουν το σημείο.

Fangirl του Rainbow Rowell

Και τώρα ας μιλήσουμε για το τελευταίο μας βιβλίο, fangirl του Raine R, fangirl by rainbow fangirl fangirl του I Can’t Speak more. Ω, το τελευταίο βιβλίο για το οποίο ήθελα να σας πω είναι το Fangirl του Rainbow Rowell. Είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα για δύο δίδυμες αδερφές.

Μεγάλωσαν χωρίς μητέρα και με έναν πολύ απασχολημένο πατέρα, και ένα από τα δίδυμα είναι εσωστρεφή και ζει σε αυτόν τον κόσμο των βιβλίων. Της αρέσει το διάβασμα. Της αρέσει να είναι μόνη της. Δεν της αρέσει πολύ να μιλάει με άλλους ανθρώπους, αλλά το άλλο δίδυμο είναι πολύ κοινωνικό. Είναι πολύ εξωστρεφής και θεωρούν ο ένας τον άλλον τους καλύτερους φίλους τους.

Αλλά προφανώς το πρόβλημα για την πρώτη δίδυμη, την εσωστρεφή δίδυμη, είναι ότι της είναι πολύ δύσκολο να κάνει νέους φίλους. Σωστά? Έτσι, αυτό το βιβλίο μιλάει πολύ για αυτό, όπως οι σχέσεις αδελφών, για το κοινωνικό άγχος, για το πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος και πώς να βρείτε νέους φίλους. Ο Rainbow Rowell είναι ένας Αμερικανός συγγραφέας γνωστός για τα σύγχρονα μυθιστορήματα για νέους και ενήλικες.

συμπέρασμα

Σε αυτό το άρθρο μιλάμε πολύ για κλασικά βιβλία, ιδιαίτερα για την αμερικανική και βρετανική λογοτεχνία. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *