Εξερευνώντας την αγγλική λογοτεχνία: Σπουδές στην Αγγλική Λογοτεχνία: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

Εισαγωγή

Σας μεταφέρω σε κάποια υποδειγματική ανάλυση κειμένου, ιδιαίτερα χρήσιμη για μαθητές από το 7ο έως το 10ο έτος σε ένα απόσπασμα από τον Δράκουλα του Bram Stoker. Αλλά πριν Και αν ενδιαφέρεστε για μερικούς πόρους που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις μελέτες σας στο HSC, ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπό μας, ενεργοποιήστε το HSC. Αλλά προς το παρόν, ας μπούμε στο σημερινό περιεχόμενο. Λοιπόν, στο σημερινό βίντεο παίρνω ένα απόσπασμα από τον Δράκουλα του Bram Stoker και πρόκειται να κάνω μια ειλικρινή επί τόπου ανάλυση για αυτό για εσάς παιδιά.

Αλλά ο στόχος μου να το κάνω αυτό είναι να επαναλάβω, σε όποιον κάνει οποιαδήποτε ανάλυση κειμένου έχει υπόψη του τα βήματα που πραγματικά πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πώς έχει μεταφερθεί το νόημα σε ένα κείμενο. Έτσι, εάν είστε νεότερος φοιτητής συγκεκριμένα, και είστε λίγο κολλημένοι με τα αγγλικά και αναρωτιέστε, λοιπόν, ποιο είναι πραγματικά το νόημα στις σπουδές μου στα αγγλικά και τι επιδιώκω να μεταφέρω στα γραπτά μου; Αυτό το βίντεο θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εσάς.

Κειμενική αναπαράσταση

Creating textual or written information. Making notes. Creativity and creative writing concept.

Θα μιλήσω λίγο για το τι σημαίνει στην πραγματικότητα η κειμενική αναπαράσταση και, στη συνέχεια, θα σας δείξω πώς να διαβάζετε ενεργά ένα απόσπασμα από ένα κείμενο για να ξετυλίξετε πώς ένας συνθέτης χρησιμοποιεί αυτές τις πτυχές της φόρμας και των χαρακτηριστικών, προκειμένου να μεταδώσει κάποιες είδος αντίκτυπου ή σημασίας για τον ανταποκρινόμενο.

Εντάξει, λοιπόν, όταν σκεφτόμαστε κείμενα και κοιτάμε πώς μεταφέρονται οι ιδέες σε κείμενα, αναρωτιόμαστε πραγματικά πώς λειτουργεί η αναπαράσταση σε αυτό το κείμενο; Τώρα, αυτό που σημαίνει είναι πώς χρησιμοποιεί ο συνθέτης τη μορφή και το χαρακτηριστικό για να μεταφέρει νόημα; Τώρα, τόνισα αυτό το βέλος εδώ γιατί προσπαθώ να δείξω ότι ως μαθητής, δεν μπορείτε απλώς να ισχυριστείτε ότι το νόημα έχει μεταφερθεί στο κείμενο.

Εάν λέτε εδώ ότι ένας συνθέτης έχει εξερευνήσει αυτό το συγκεκριμένο θέμα, ή αυτό το απόφθεγμα προκαλεί αυτήν την ιδέα, δεν δικαιολογείτε στην πραγματικότητα τον ισχυρισμό που κάνετε. Πρέπει να αποκτήσεις τη συνήθεια. Και πράγματι, θα πρέπει να είναι δεύτερη φύση για εσάς να ισχυρίζεστε πώς ο συνθέτης έχει χρησιμοποιήσει μια τεχνική ή μια πτυχή της φόρμας για να παρακινήσει τον ανταποκριτή του να εκτιμήσει αυτήν την ιδέα που μεταφέρεται. Εντάξει, αυτό θα δείξω κατά την ανάγνωση του παρακάτω αποσπάσματος.

Τεχνικές

Καθώς περνάμε, θα διαλέξω ενεργά τις τεχνικές που χρησιμοποίησε ο συνθέτης σε αυτό το απόσπασμα και πώς αυτό με επηρεάζει ως αναγνώστη για να σας δείξω πώς όταν γράφετε τις δικές σας μορφές ανάλυσης, αποκτήστε τη συνήθεια να βγάζετε απόσπασμα από το κείμενο ή ένα απόσπασμα από το κείμενο, προσδιορίζοντας την τεχνική ή την πτυχή της φόρμας και στη συνέχεια να πείτε ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτού. Εντάξει, αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει να επιστρέψετε και να αναρωτηθείτε ποια τεχνική ή πτυχή της φόρμας έχει χρησιμοποιήσει ο συνθέτης; Ας ρίξουμε μια ματιά στο απόσπασμά μας.

Εκείνη την ώρα είχα τελειώσει το δείπνο μου και από τον οικοδεσπότη μου, η επιθυμία είχε τραβήξει πάνω σε μια καρέκλα δίπλα στη φωτιά και άρχισε να καπνίζει ένα πούρο, το οποίο μου είχε προσφέρει συγχρόνως δικαιολογώντας τον εαυτό του ότι δεν κάπνιζε. Είχα τώρα την ευκαιρία να τον παρατηρήσω και τον βρήκα με πολύ έντονη φυσιογνωμία. Το πρόσωπό του ήταν το ίδιο δυνατό, μια πολύ δυνατή ακουλιά, με ψηλή γέφυρα της λεπτής μύτης και περίεργα τοξωτά ρουθούνια, με ψηλό θολωτό μέτωπο και μαλλιά, που φύτρωναν ελάχιστα γύρω από τους κροτάφους, αλλά άφθονα αλλού. Εντάξει, είναι η πρώτη ανάγνωση.

Δράκουλας

Τώρα, απλώς για να σας προσανατολίσω κατά κάποιο τρόπο στο κείμενο, διάλεξα το Stoker’s Dracula επειδή είναι ένα αρκετά δημοφιλές κείμενο για μαθητές των ετών όγδοου, εννέα και δέκα ετών, ειδικά αν κάνετε μια ενότητα για τη γοτθική λογοτεχνία ή την ύστερη βικτοριανή περίοδο . Και είναι απλώς ένα πραγματικά υπέροχο κείμενο για να το διαβάσετε όσον αφορά το πώς ο συνθέτης έχει χρησιμοποιήσει φόρμες και χαρακτηριστικά για να μεταδώσει αυτή την πραγματική, εξωτική ετερότητα του Δράκουλα.

Τώρα, επιστρέφοντας στον προσανατολισμό σας στο μυθιστόρημα, σε αυτό το σημείο, ο πρωταγωνιστής μας, ο οποίος είναι ο Τζόναθαν Χάρκερ, έφτασε στην ιδιοκτησία του Κόμη και αρχίζει να σημειώνει κάποια πολύ περίεργη ανατολικοευρωπαϊκή, αν θέλετε, εξωτική ετερότητα σχετικά με αυτήν την τοποθεσία. , αλλά ιδιαίτερα στον χαρακτηρισμό της καταμέτρησης ως σχεδόν ζωώδους ή αυτού που θα λέγαμε ζωόμορφο. Ας διαβάσουμε λοιπόν άλλη μια φορά και ας αρχίσουμε να αποσυσκευάζουμε ποιες τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί στο απόσπασμα.

Τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο εκχύλισμα

Learn English concept. English dictionary book or textbok with flag of Great Britain and Big ben tower on the cove in the library. 3d illustration

Έτσι έχουμε τελειώσει το δείπνο μου. Κάθε φορά που κάνετε ανάλυση και επιδιώκετε να ισχυριστείτε ότι εσείς, ως αναγνώστης, έχετε κάνει έναν προσωπικό διάλογο με τον αφηγητή, μπορείτε να σχολιάσετε την αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο. Το μάτι μας καλεί σε οικείο διάλογο με τον συνθέτη, και από τον οικοδεσπότη μου, η επιθυμία είχε τραβήξει πάνω σε μια καρέκλα δίπλα στη φωτιά και άρχισε να καπνίζει ένα πούρο.

Αυτό εδώ είναι πολύ αποτελεσματικό για να μεταφέρει το σκηνικό στον αναγνώστη. Η φωτιά μεταφέρει μια αίσθηση εικόνων και άρχισε να καπνίζει. Ένα πούρο απευθύνεται επίσης σε οσφρητικές εικόνες, που είναι η όσφρηση, για να μας δώσει μια έντονη αίσθηση τόσο της θερμοκρασίας όσο και των μυρωδιών που αποτελούν το περιβάλλον, που μου πρόσφερε συγχρόνως δικαιολογώντας τον εαυτό του ότι δεν κάπνιζε. Είχα τώρα την ευκαιρία να παρατηρήσω την ευκαιρία και να παρατηρήσω.

Εξερεύνηση ρύθμισης και χαρακτηρισμού

Η επανάληψη του Ο είναι μια μορφή αλλοίωσης, εφιστώντας την προσοχή μας στο πόσο οξυδερκώς παρακολουθεί ο Τζόναθαν Χάρκερ την καταμέτρηση και τον βρήκε με πολύ έντονη φυσιογνωμία, πολύ έντονο C, τον ισχυρισμό σε αυτό που μεταφέρεται εκεί και το επίπεδο βεβαιότητας που έχουμε ονομάστε αυτό υψηλή τροπικότητα. Το πρόσωπό του ήταν μια ισχυρή, πολύ δυνατή επανάληψη εκεί, ενισχύοντας τη δυνατή φύση του προσώπου του, ακιλίνη με ψηλή γέφυρα της λεπτής μύτης και ιδιόμορφα τοξωτά ρουθούνια.

Έτσι και πάλι εδώ χρησιμοποιούνται οπτικές εικόνες για να μεταφέρουν την εμφάνιση της κόμης, με το ψηλό θολωτό μέτωπο και τα μαλλιά να αναπτύσσονται ελάχιστα γύρω από τους κροτάφους, αλλά άφθονα παντού αλλού. Και οι εικόνες συνεχίζονται και εκεί.

Τελικές λέξεις

 Έχουμε αποκτήσει μια ισχυρή αίσθηση του σκηνικού και μια ισχυρή αίσθηση του χαρακτηρισμού του Δράκουλα, και αυτό έγινε μέσω των τεχνικών που χρησιμοποίησε ο Stoker. Εντάξει, παιδιά, αυτό ολοκληρώνει την ανάλυσή μου για αυτό το βίντεο. Ελπίζω ότι αυτό που αφαιρέσατε από αυτό είναι η έμφαση στην ανάλυση του τρόπου με τον οποίο οι συνθέτες χρησιμοποίησαν φόρμες και χαρακτηριστικά για να μεταδώσουν νόημα στους ανταποκριτές.

Και σας έδωσα ένα παράδειγμα για αυτό διαβάζοντας αυτό το δημοφιλές απόσπασμα από τον Δράκουλα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ σχολιάστε. Και αν σας αρέσει το περιεχόμενό μας, κάντε επίσης like και εγγραφή στο κανάλι μας και κάντε κλικ στο καμπανάκι για ειδοποιήσεις. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *