Διδασκαλία με πολιτισμική ανταπόκριση: Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα στην εκπαίδευση

Εισαγωγή στις Πολιτισμικά ανταποκρινόμενες τεχνικές διδασκαλίας

Εξαιτίας. Η πολιτιστικά ανταποκρινόμενη διδασκαλία και μάθηση υπερβαίνει επίσης τους τοίχους της τάξης. Το ακόλουθο τμήμα αυτού του βίντεο παρουσιάζει ένα σύντομο παράδειγμα μαθήματος σχετικά με τον τρόπο χρήσης τεχνικών που ανταποκρίνονται πολιτισμικά ενώ παρουσιάζεται ένα βιβλίο που δημιουργεί νόημα.

Οι τεχνικές που πρέπει να αναζητήσετε είναι το θερμόμετρο δράσης κλήσης και απόκρισης. Σηκώστε το δίκαιο χέρι σας. Σκέψου ζευγάρι. Μερίδιο. Διάλεξε ένα ραβδί. Ασπρο πάτο. Τα κεφάλια μαζί και μιούζικαλ γύρω από το δωμάτιο. Ετσι. Όλοι με κοιτούν. Όλοι με κοιτούν. Εντάξει, παιδιά, σήμερα για να δώσουμε νόημα, θα διαβάσουμε ένα νέο βιβλίο που ονομάζεται Amelia’s Road.

Θερμόμετρο δράσης: Συμμετοχή των μαθητών στην κριτική σκέψη

The young female teacher standing in front of the blackboard and showing kids how to solve math problem and multiply. She is holding papers in one hand and white chalk in other. Teacher is asking class do they know correct answer. Back to school concept. Preparing for final exam.

Και για να παρουσιάσουμε το βιβλίο, θα κάνουμε ένα θερμόμετρο δράσης. Υπάρχει δήλωση στον πίνακα. Εάν συμφωνείτε με τη δήλωση, θα μετακινηθείτε στο μπροστινό μέρος του δωματίου. Και αν διαφωνείτε με τη δήλωση, θα μετακομίσετε στο πίσω μέρος του δωματίου.

Αν δεν ξέρεις, μπορεί να είσαι κάπου στη μέση. Λοιπόν, κάποιος σήκωσε το δίκαιο χέρι του για να μπορέσει να διαβάσουμε τη δήλωση δυνατά. Τα κινούμενα ποιήματα του Σίδνεϊ από τόπο σε τόπο θα είναι πολύ διασκεδαστικά. Καλή δουλειά. Εντάξει. Ετοιμος? Καμιά ερώτηση? Όχι, μου αρέσει να το μετακινώ Ενδιαφέρον. Πολύ ενδιαφέρον. Εντάξει.

Think Pair Share: Προώθηση της Συνεργατικής Μάθησης

Multi-ethnic family members at home reading books or studying together. African descent single mother helps children with homework. One child is adopted.

Λοιπόν, τώρα θα κάνουμε μια κοινή χρήση ζεύγους σκέψης. πρώτα θα σκεφτείτε γιατί μετακομίσατε σε αυτό το μέρος του δωματίου. Γιατί συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτή τη δήλωση. Και μετά θα ζευγαρώσετε με κάποιον δίπλα σας και θα μιλήσετε για το γιατί μετακομίσατε εκεί. Και μετά θα μοιραστούμε με όλη την τάξη. Θα μαζέψω μπαστούνια εντάξει. Εντάξει. Σκεφτείτε λοιπόν πρώτα. Τώρα ζεύγη. Ι. Μερικές φορές δεν μου αρέσει γιατί το πιάνω, πρέπει να απομακρυνθώ γιατί ξέρω ότι θα πάνε στο σχολείο και δεν θα ξέρουν κανέναν.

Τότε ήταν, δεν θα ξέρουν κανέναν. Εντάξει, δώστε μου όλοι πέντε. Δώστε μου όλοι πέντε. Εντάξει. Αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ακούγοντας τις συνομιλίες σας, θα ήθελα να τις μοιραστώ με την ομάδα. Οπότε αν διαλέξω, πάω να διαλέξω ένα ραβδί. Και θα μοιραστείτε αυτά που είπε ο σύντροφός σας. Εντάξει. Η Πάμελα ο σύντροφός μου είπε όταν θέλει, δεν θα του αρέσει, όπως η γειτονιά γιατί είναι σαν να έχει πολλή μουσική και πολύ θόρυβο τριγύρω.

Κοινή χρήση προοπτικών μαθητών: Κατανόηση διαφορετικών απόψεων

Group of teenagers with middle aged female teacher at library, sitting talking discussing. Education, lesson, youth, teaching, high school, teamwork, college concept.

Και απλά δεν μπορεί να κοιμηθεί γιατί έπρεπε να ξυπνήσει για το σχολείο και γι’ αυτό. Θέλει λοιπόν να κυκλοφορεί. Εντάξει. Εντάξει. Επόμενο ραβδί Carlos. δεν θα είναι πραγματικά υπέροχο να πας σε διαφορετικό σχολείο γιατί αν, πραγματικά δεν θα ξέρεις κανέναν και, τότε θα υπάρξουν νταήδες και μετά θα σε διαλέξουν και μετά θα κάνουν μια φρικτή ζωή για έναν έτος στο σχολείο Εντάξει. Οπότε προτιμάς να μείνεις στο ίδιο μέρος. Εντάξει. Εντάξει. Ένα ακόμα μπαστούνι. Αλόντρα.

Λοιπόν, η σύντροφός μου είπε ότι θα προτιμούσε να σταθεί στη μέση γιατί, θα ήταν λίγο διασκεδαστικό να πάτε, σε άλλο σχολείο και να μετακομίσετε γιατί μπορεί να γνωρίσετε νέους φίλους και μπορεί να γνωρίσετε νέα άτομα. Αλλά είπε ότι μπορεί να είναι λίγο, λυπηρό γιατί μπορεί να σου λείψουν οι παλιοί σου φίλοι και μπορεί, όπως, να ντρέπεσαι σε άλλα σχολεία. Οπότε λίγο και από τις δύο πλευρές. Ναι. Εντάξει, κάτσε, κάτσε. Βγάλε ένα φορτίο από τα πόδια σου. Μπιπ. Beep beep beep beep beep beep beep beep beep beep. Μπράβο μπράβο παιδιά. Υπέροχες σκέψεις. Είναι ένας τέλειος τρόπος να παρουσιάσουμε το βιβλίο μας Amelia’s Road.

Τελευταίες λέξεις

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι που πρέπει να κυκλοφορεί πολύ. αλλά πριν διαβάσουμε το βιβλίο, θα κάνουμε προεπισκόπηση πέντε λέξεων λεξιλογίου με το γύρω από το δωμάτιο. Εντάξει, οπότε η πρώτη λέξη είναι ζοφερή. Βλοσυρός. Η δεύτερη λέξη είναι τακτοποιημένο, τακτοποιημένο. Η τρίτη λέξη είναι ευκαιρία. Ευκαιρία. Η τέταρτη λέξη είναι στενή. Στενός. Και η πέμπτη λέξη είναι στροβιλισμός. Στριφογύρισμα. Εντάξει, οπότε όταν κάνουμε το γύρο του δωματίου, ξέρετε, πρέπει να το κάνουμε.

Πρέπει να κάνετε από κάτω προς τα πάνω κεφάλια μαζί. Πρέπει να κάνεις εναλλαγή. Σωστό πράγμα. Και φροντίστε να γράφετε μόνο στο πλαίσιο των ομάδων σας. Εντάξει. Καμιά ερώτηση? Ναί. Εντάξει. Ασπρο πάτο. Τα κεφάλια μαζί. Προς. Είναι κακό το φως; Το Sinister δεν χωράει γιατί η λέξη είναι πολύ μικρή. Λοιπόν τι άλλη λέξη επάνω; Τι ήταν πάλι; Τι μικρό. Τρύπα. Brusset. Έχουμε ήδη αυτή τη διαφάνεια.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *