Βρετανικοί λογοτεχνικοί θησαυροί: Αγγλικής Λογοτεχνίας

Εισαγωγή στη Βρετανική Λογοτεχνία

Αυτή είναι μια σύντομη επισκόπηση της βρετανικής λογοτεχνίας που προχωρά χρονολογικά, γι’ αυτό ξεκινώ στην αρχή με το αγγλοσαξονικό έπος Beowulf, που γράφτηκε κάπου μεταξύ 800 και 1000. Αυτό συμβαίνει στον Μεσαίωνα, γραμμένο στα παλιά αγγλικά, την αγγλοσαξονική γλώσσα. Α, και παρεμπιπτόντως, πρόκειται για ένα είδος πολεμιστή Βίκινγκ που πολεμά τέρατα. Είναι λοιπόν ένα πολύ, σπουδαίο έπος από εκείνη την εποχή. ενώ το The Canterbury Tales είναι μια συλλογή διηγημάτων του Geoffrey Chaucer από τον ύστερο Μεσαίωνα.

Μέση Αγγλική

ενώ ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ είναι ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας που έγραψε τα έργα και τα ποιήματά του που ονομάζονται σονέτα στα τέλη του 1500 και στις αρχές του 1600, συμπεριλαμβανομένων των έργων Άμλετ και Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μάκβεθ και Βασιλιάς Ληρ, και πολλά άλλα πολύ διάσημα έργα Τζον Ο Μίλτον είναι σημαντικός ποιητής του 1600. Έγραψε ένα επικό ποίημα που ονομάζεται Παράδεισος

Αγγλοσαξονική λογοτεχνία: Beowulf

Ένα επικό ποίημα σημαίνει ότι, είναι είναι, είναι σχεδόν σαν μυθιστόρημα. Είναι μια μεγάλη ιστορία, αλλά γραμμένη, έτσι ώστε να έχει ομοιοκαταληξία. Και αυτή αφορούσε, τον Εωσφόρο, τον, ξέρετε, τον διάβολο και, την πρώτη ιστορία της Γένεσης ότι έχει έναν έκπτωτο άγγελο, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στη Βίβλο, αλλά, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πιθανώς λόγω του Paradise Lost.

Ντάνιελ Ντεφόε

Ο Ντάνιελ Ντεφόε έγραψε έναν Ροβινσώνα Κρούσο ως ψεύτικο ταξιδιωτικό παραμύθι. ξεγελάστηκε για να φαίνεται ότι ήταν, στην πραγματικότητα, μια πραγματική ή αληθινή ιστορία ενώ δεν ήταν. Και είναι ένα πολύ δημοφιλές μυθιστόρημα από το 1719. Ένα άλλο παλιό είναι το Γκιούλιβερ του Τζόναθαν Σουίφτ.

Το Gulliver’s του Τζόναθαν Σουίφτ

Τα ταξίδια, που ήταν μια παρωδία ταξιδιωτικών παραμυθιών και πραγματικά η, μια πρώιμη, προσπάθεια να γραφτεί η φαντασία και η ρομαντική περίοδος ποιητών, ρομαντικών ποιητών όπως ο William Wordsworth, ο John Keats και ο Lord Byron ήταν μεταξύ 1798 και 1819, περίπου εκείνα τα χρόνια που αρκετοί από αυτούς τους πολύ διάσημους ποιητές ήταν ενεργοί.

Σαίξπηρ εποχή: Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Αλλά υπάρχει περισσότερη ρομαντική λογοτεχνία, η Jane Austen, πολύ διάσημη, φυσικά, έγραψε αρκετά βιβλία, με πιο διάσημα το Sense and Sensibility and Pride and Prejudice.

Τσάρλς Ντίκενς

Ο Κάρολος Ντίκενς, έζησε στη βικτωριανή εποχή. Έγραψε τον Όλιβερ Τουίστ ως κοινωνική κριτική το 1837. Ήταν πολύ νέος τότε. Έχει επίσης γράψει πολλά βιβλία που είναι διάσημα, συμπεριλαμβανομένων των Great Expectations Και υπάρχει ένα είδος που ονομάζεται gothic horror, διάσημο για τα μυθιστορήματα.

Φρανκενστάιν

Ο Φρανκενστάιν και ο Δράκουλας, ένα είδος μυθιστορήματος τεράτων. Υπάρχει επίσης κάτι που ονομάζεται gothic fiction, το οποίο δεν περιλαμβάνει τέρατα, αλλά έχει την ίδια ψυχολογία που κρύβεται πίσω από τον τρόμο ή κάτι που τον κάνει πιο δελεαστικό ή μυστηριώδες. αλλά θα μπορούσε να είναι και ρομαντικό. και τα διάσημα μυθιστορήματα εδώ από τις αδερφές Bronte, η Charlotte Bronte έγραψε την Jane Eyre και η Emily Bronte έγραψε το Wuthering Heights την ίδια χρονιά, όχι λιγότερο.

Ουάιλντ

1847 Ο Όσκαρ Ουάιλντ είναι ένας άλλος συγγραφέας της γοτθικής φαντασίας. Ήταν Ιρλανδός, πολύ διάσημος συγγραφέας. Έγραψε το The Picture of Dorian Gray, που κυκλοφόρησε το 1890, το οποίο μιλάει για έναν νεαρό άνδρα που ζει έναν πολύ άσεμνο τρόπο ζωής, αλλά διατηρεί την καλή του εμφάνιση ενώ υπάρχει μια φωτογραφία του, ένας πίνακας σε μια σοφίτα κάπου του.

και η εικόνα, η εικόνα του στην εικόνα, σιγά-σιγά αποσυντίθεται και δείχνει κάπως τη φυσική εικόνα του πραγματικού του τρόπου ζωής, που είναι πολύ αυτοκαταστροφικός. Πηγαίνοντας από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Τώρα, υπήρχε αστυνομική λογοτεχνία με τη σειρά Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Κόναν Ντόιλ

Το πιο διάσημο είναι το The Hound of the Baskervilles, το οποίο είναι ένα μυθιστόρημα του Σέρλοκ Χολμς, που δημοσιεύτηκε λίγο αργότερα. Και η επιστημονική φαντασία, τα πρωτοποριακά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας του HG Wells.

HG Wells

το οποίο άρχισε να γράφει τη δεκαετία του 1890 και συνέχισε μετά το 1900. για παράδειγμα, Η Μηχανή του Χρόνου ή Ο Αόρατος Άνθρωπος, Το Νησί του Γιατρού Μορώ, που αφορά τα υβρίδια ζώων και τη γενετική μηχανική, πραγματικά. Και ο Πόλεμος των κόσμων, που αφορά την εισβολή Αρειανών που προσπαθούν να κατακτήσουν τη Γη.

Τζορτζ Μπέρναρντ

Ο Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ Σο έγραψε έναν Πυγμαλίωνα, ο οποίος είναι πιο διάσημος για τον τίτλο της κινηματογραφικής του μεταφοράς που ονομάζεται My Fair Lady, για έναν καθηγητή, έναν Βρετανό άτομο υψηλής τάξης που βρίσκει αυτόν τον Cockney να μιλάει, νεαρή καμαριέρα ή κάτι τέτοιο και προσπαθεί. να της μάθει να γίνει σωστή κυρία και να μιλάει σωστά αγγλικά.

Και υπήρχε κάτι που λεγόταν μοντερνισμός και βασίστηκε σε ένα ρεύμα συνείδησης, ένα είδος τεχνικής, λογοτεχνική τεχνική, από τη δεκαετία του 1920, ο Τζέιμς Τζόις, που ήταν επίσης Ιρλανδός, και η Βιρτζίνια Γουλφ.

τα δύο πιο διάσημα παραδείγματα μοντερνισμού με τα μυθιστορήματά τους Οδυσσέας και η κυρία Ντάλογουεϊ και η κυρία Ντάλογουεϊ, για παράδειγμα. Είναι ένα μυθιστόρημα, διαδραματίζεται σε μία μόνο μέρα και βασίζεται κυρίως στο ρεύμα της συνείδησης του, ακούγοντας τον εσωτερικό μονόλογο αυτής της γυναίκας.

Τζόυς

Αυτός είναι λοιπόν ο μοντερνισμός. Και τα δυστοπικά μυθιστορήματα του Τζορτζ Όργουελ είναι πολύ γνωστά. Έγραψε το Animal Farm, το οποίο είναι ένα είδος αλληγορίας της Ρωσικής Επανάστασης, όπου αυτά τα ζώα επαναστατούν στη φάρμα τους και καταλαμβάνουν τη φάρμα.

Αλλά δημιουργήστε τους ηγέτες, δημιουργήστε μια άλλη δική τους δικτατορία. Το 1984 είναι άλλο ένα μυθιστόρημα που φημίζεται για την ορολογία του. Εκεί χρησιμοποίησε λέξεις όπως Big Brother και Newspeak και άλλες που έχουν επίσης μπει στη γλώσσα μας.

Δυστοπικός

Αυτά λοιπόν είναι κάπως τρομερά μέρη, ενώ η ουτοπία είναι ένα μέρος που είναι τέλειο. Ο John Ronald Reuel Tolkien έγραψε το Χόμπιτ και τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών και είναι το πιο διάσημο παράδειγμα λογοτεχνίας φαντασίας που έχει βγει από τη Βρετανία.

της JK Rowling

Εκτός αν μετρήσετε τη σειρά Χάρι Πότερ της JK Rowling, και η JK Rowling πρέπει να είναι η πιο επιτυχημένη συγγραφέας ποτέ, νομίζω στην ιστορία. Τέλος πάντων, ευχαριστώ που παρακολουθήσατε. Ελπίζω να σας άρεσε και να παρακολουθήσετε τα άλλα μου βίντεο. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *