Βασικές δεξιότητες γραφής στα αγγλικά: Συμβουλές και ασκήσεις για βελτίωση

Εισαγωγή: Η σημασία της βελτίωσης της γραφής σας

“Proofreader at work, working in a novel and using professional proofreader signs. Proofreading concepts Lightbox:”

Εάν αφιερώνετε χρόνο γράφοντας στα Αγγλικά ή θέλετε να είναι λίγο πιο επαγγελματικό το γράψιμό σας, θέλω να σας μιλήσω για μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε πάρα πολύ τη γραφή σας. Πραγματικά, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε σημαντικά την ακαδημαϊκή σας γραφή και να αναπτύξετε αυτές τις δεξιότητες. Και ξέρω ότι όταν λέω ακαδημαϊκή γραφή, μπορεί να σκέφτεστε το πανεπιστήμιο όπου γίνεται πολλή ακαδημαϊκή γραφή, αλλά αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό σε ένα πιο επαγγελματικό περιβάλλον, ένα επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αυτές οι συμβουλές λοιπόν θα βοηθήσουν. Το όνομά μου είναι Wes. Το κανάλι είναι διαδραστικό στα αγγλικά. Το παν είναι να προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, ώστε να μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας για την ευχέρεια. Αν αυτό θα θέλατε να κάνετε, κάντε εγγραφή. Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για να μάθετε για μελλοντικά μαθήματα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την πρώτη συμβουλή που έχω για εσάς. Και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό το έθεσα στην αρχή.

Να είστε συνοπτικοί

Και αυτό για να είναι συνοπτικό. Και αυτό που σημαίνει να είσαι συνοπτικός είναι ότι δηλώνεις τις πληροφορίες ξεκάθαρα και χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις. Πραγματικά λοιπόν, αποφεύγεις να σπαταλάς λόγια. Και νομίζω ότι αυτό ισχύει για τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας δώσω ένα παράδειγμα, με αυτά τα μαθήματα βίντεο πριν, πριν από πολύ καιρό, όταν άρχισα για πρώτη φορά να κάνω αυτά τα μαθήματα, σκέφτηκα ότι, όσο περισσότερο μπορούσα να τα κάνω, τότε αυτό θα το έκανε καλύτερο και περισσότερα άτομα θα τους παρακολουθούσε. Αλλά αυτό που συνειδητοποίησα αφού άρχισα να το κάνω αυτό είναι ότι δεν θα έπρεπε να προσπαθώ να κάνω περισσότερα τα μαθήματα.

Θα πρέπει να προσπαθήσω να σας δώσω τις πληροφορίες. Θα πρέπει να προσπαθήσω να σας διδάξω το μάθημα, και μετά όποτε τελειώσει, τότε, λοιπόν, τόσο διαρκεί το μάθημα. Και αυτό είναι το ίδιο με τη γραφή σου. Θα πρέπει να είστε συνοπτικοί, να αναφέρετε τις πληροφορίες και να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις. Γιατί γιατί να πεις κάτι με δέκα λέξεις, ενώ μπορούσες να το πεις με πέντε; Και ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το κάνετε αυτό που θα σας βοηθήσει να είστε συνοπτικοί είναι να χρησιμοποιήσετε ρήματα δράσης. 

Οργανώστε το χαρτί σας

Portrait of a young woman in the classroom

Η επόμενη συμβουλή που έχω για εσάς είναι να οργανώσετε το χαρτί σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δομήσετε προσεκτικά το γραπτό σας και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα. Είναι τόσο απλό. Και δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά, γιατί συχνά νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι απλώς παραλείπουν αυτό το μέρος της διαδικασίας γραφής που χρησιμοποιούσα για να διδάξω το IELTS, και το IELTS είναι μια εξέταση επάρκειας, και μέρος της εξέτασης πρέπει να γράψετε και είναι χρονικά. Και θα συνεργαζόμουν με μαθητές για να τους βοηθήσω να προσπαθήσουν να επιτύχουν υψηλό βαθμό.

Και αυτό που θα τους έλεγα πάντα είναι ότι στην αρχή, αφιερώστε μόνο πέντε λεπτά, οργανώστε την εργασία σας και σημειώστε. Δημιουργήστε ένα σύντομο περίγραμμα για το τι θέλετε να πείτε πριν ξεκινήσετε να γράφετε. Και έτσι, τόσο συχνά μου έλεγαν, δεν έχω χρόνο. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό. Απλά πρέπει να αρχίσω να γράφω. Και όταν διάβαζα τα γραπτά τους, έβλεπα την έλλειψη οργάνωσης. Μερικές από τις ιδέες θα αλληλεπικαλύπτονταν και ορισμένα σημεία δεν συνδέονταν καν με την κύρια διατριβή τους.

Αποφύγετε την άτυπη γλώσσα

Η επόμενη συμβουλή μου είναι ότι θα πρέπει να αποφύγετε τις συσπάσεις, τους ιδιωματισμούς και άλλες εκφράσεις της καθομιλουμένης απλώς και μόνο επειδή είναι πολύ ανεπίσημες και γραπτές γενικά. Το γράψιμο είναι πιο επίσημο και το ακαδημαϊκό γράψιμο είναι σίγουρα πιο επίσημο. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε μερικές άτυπες γλώσσες όπως οι συσπάσεις. Αντί να γράφεις, είναι γράψε είναι αντί να γράψεις θα μπορούσε να έχει, γράψε θα μπορούσε να έχει ή αντί να γράψεις. 

Και σε αυτήν την περίπτωση, αντί για το αν επρόκειτο να πείτε όπως ανέχομαι, χρησιμοποιήστε ένα πιο συγκεκριμένο ρήμα όπως υπομένω ή ανέχομαι. Αντί να πείτε check out, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα ρήμα όπως προβολή ή συμβουλευτική. Έτσι, όχι μόνο χρησιμοποιείτε πιο επίσημη γλώσσα, αλλά είστε επίσης πιο συνοπτικός. Χρησιμοποιείτε λιγότερες λέξεις. Και σε ό,τι αφορά τους ιδιωματισμούς, απλώς παρακαλούμε να τους αποφύγετε Δείτε αυτές τις δύο προτάσεις εδώ. 

Αλλάξτε τις δομές των προτάσεών σας

Digital communication lifestyle blog writer person using mobile smart device, or woman user typing on computer laptop working online via wireless internet technology

Η επόμενη συμβουλή είναι ότι θα πρέπει να διαφοροποιήσετε τις δομές των προτάσεών σας, και αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ταραχές. Και αν δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει αυτό, θα σας πω μια μικρή ιστορία και νομίζω ότι θα έχει πιο νόημα. Αλλά ας μπούμε σε μερικές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή της πρότασης. Υπάρχουν λοιπόν τέσσερις βασικές δομές προτάσεων. Έχεις απλές προτάσεις. Αυτή είναι μια ανεξάρτητη ρήτρα. Έτσι, αν πρόκειται να σας πω μια ιστορία για τη μέρα μου, θα μπορούσα να πω ότι ξύπνησα αργά σήμερα το πρωί.

Είναι μια απλή πρόταση. Έχουμε επίσης σύνθετες προτάσεις, δηλαδή όταν έχετε δύο ή περισσότερες ανεξάρτητες προτάσεις. Συνεχίζοντας λοιπόν την ιστορία, θα μπορούσα να πω ότι πήγα αμέσως στην κουζίνα και έφτιαξα στον εαυτό μου ένα φλιτζάνι καφέ. Μια σύνθετη πρόταση είναι όταν έχετε μια ανεξάρτητη πρόταση συν μια ή περισσότερες εξαρτημένες προτάσεις. Αφού τελείωσα τον καφέ μου, ετοιμάστηκα για δουλειά.

Χρησιμοποιήστε το Active Voice

Έτσι, όταν ξαναδιαβάζετε, θα είστε σε θέση να αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση, εάν υπάρχει κάποια φασαρία και πρέπει να προσαρμόσετε κάποιες από τις δομές της προτάσεώς σας. Η επόμενη συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιήσετε την ενεργή φωνή, και αυτό συμβαίνει επειδή η ενεργή φωνή, απλώς δίνει περισσότερη σαφήνεια. Τώρα δεν είμαι, δεν λέω ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε την παθητική φωνή. Εξαρτάται πραγματικά από το τι γράφεις.

Εάν γράφετε κάποια επιστημονική εργασία, τότε ναι, είναι πιθανό να έχετε κάποιες παθητικές προτάσεις, αλλά γενικά, οι περισσότερες από τις προτάσεις σας θα πρέπει να είναι ενεργές. Ας συγκρίνουμε λοιπόν το ενεργητικό και το παθητικό. Αν θα έλεγα ότι οι αρχαιολόγοι διεξήγαγαν μια μελέτη για τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα αντικείμενα, αυτή είναι μια ενεργή πρόταση. Έχει εννιά λέξεις. Και αν το συγκρίνουμε με το παθητικό, πραγματοποιήθηκε μελέτη για τα νεοανακαλυφθέντα αντικείμενα.

Αποφύγετε την Επανάληψη

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία λέξεων γιατί θα κάνει τη γραφή σας πιο σαγηνευτική. Χρησιμοποιήστε ακριβή γλώσσα, εάν είναι δυνατόν, και προσπαθήστε να αποφύγετε λέξεις όπως πολύ, επειδή λέξεις όπως αυτή συχνά χρησιμοποιούνται υπερβολικά. Τώρα όταν γράφετε έναν, ένας τρόπος για να αποφύγετε την επανάληψη είναι όταν πρόκειται για λέξεις μετάβασης. Αυτές οι λέξεις μετάβασης είναι όταν μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες.

Ίσως μεταβαίνετε από τη μια ιδέα στην άλλη, αλλά όταν γράφετε λέξεις μετάβασης, είναι εύκολο να τις επαναλάβετε. Ας πάρουμε και τη λέξη. Αυτή είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται συνήθως για την προσθήκη περισσότερων πληροφοριών, αλλά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πάντα αυτήν τη λέξη επειδή υπάρχουν και άλλες λέξεις που έχουν την ίδια σημασία. Έτσι, αντί να λένε ότι η κρίση προκάλεσε σοβαρή οικονομική ζημιά, οι εταιρείες αναγκάστηκαν να μειώσουν το μέγεθος τους και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. 

Διορθώστε την εργασία σας

Η επόμενη συμβουλή, και θέλω πολύ να το τονίσω αυτό, είναι διορθωμένη. Και ο λόγος για τον οποίο λέω ότι θέλω να το τονίσω αυτό είναι επειδή είναι ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία γραφής που κάποιοι τείνουν να παραλείπουν. Και ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να κάνετε διόρθωση είναι επειδή μπορείτε να κάνετε μερικά από τα πράγματα για τα οποία έχω ήδη μιλήσει. Μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για τη δομή της πρότασης που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να εντοπίσετε μερικές από τις λέξεις που μπορεί να έχετε επαναλάβει. Οι περισσότεροι από εσάς μάλλον κάνετε διόρθωση επειδή θέλετε να διορθώσετε λάθη. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, έχω μια συμβουλή μπόνους για εσάς και η οποία διαβάζεται ανάποδα. Πηγαίνετε στην τελευταία φράση. Διαβάστε αυτό. Προσπαθήστε να αναζητήσετε λάθη. Πηγαίνετε στην επόμενη της τελευταίας πρότασης. Διαβάστε αυτό.

Συμπέρασμα

Ψάξτε για λάθη και απλώς συνεχίστε να διαβάζετε ανάποδα μέχρι να φτάσετε στην αρχή. Και ο λόγος για αυτό είναι επειδή απομονώνετε πραγματικά την πρόταση και είστε σε θέση να αναζητήσετε ορθογραφικά λάθη, γραμματικά λάθη, σημεία στίξης. Και με λίγα λόγια, όταν διαβάζεις ανάποδα, εστιάζεις περισσότερο στο κείμενο και όχι στις ιδέες.

Διορθώστε λοιπόν από την αρχή μέχρι το τέλος, εάν θέλετε να πάρετε μια αίσθηση για τον ρυθμό και τη ροή της γραφής σας, βεβαιωθείτε ότι οι ιδέες σας είναι λογικά διατεταγμένες και ελέγξτε για επανάληψη. Διορθώστε το αντίστροφο εάν θέλετε να εστιάσετε πραγματικά στο κείμενο και να ελέγξετε για γραμματικά λάθη. Και το πιο σημαντικό, απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει διόρθωση και μην παραλείψετε αυτό το βήμα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *